Perkahwinan

{Pengakuan eksklusif seorang suami} Aku Menyesal Kahwin…!

Ini cerita aku. Aku baru sahaja berkahwin  dengan pilihan Mak aku. Aku memang tidak pernah kenal si dia. Tapi kerana Mak punya pasal kan, aku terpaksa follow sahajalah. Arghh, menyesalnya aku kahwin..!! Kalau dulu masa sebelum kahwin, ikut suka hati aku je nak tidur pukul berapa dan nak bangun pukul berapa pun. Sehinggakan kadang-kadang sampai tengah hari tidur, sampai …

{Pengakuan eksklusif seorang suami} Aku Menyesal Kahwin…! Read More »

Luahan Cinta- Suami Kerap Komen Saya Di Depan Keluarganya

Artikel ini adalah luahan hati yang diterima di emel kami dan dijawab oleh Misz Chinta. Jika anda mempunyai masalah dalam percintaan/perhubungan jangan segan-silu untuk menghubungi Misz Chinta disini. Misz Chinta sedia cuba mendengar luahan yang terbuku di hati anda dan membantu memberikan pendapat untuk setiap masalah anda 🙂 Saya selalu terasa hati kerna suami sering …

Luahan Cinta- Suami Kerap Komen Saya Di Depan Keluarganya Read More »

Kahwin Muda: Madu Atau Hempedu?

Semenjak beberapa tahun kebelakangan ini banyak dihebahkan di majalah-majalah remaja, media masa mahupun share di Facebook yang membincangkan mengenai KAHWIN MUDA. Mengapa Perlu Kahwin Muda? Rata-rata yang bersetuju dengan prinsip ini berpendapat, kahwin muda adalah untuk membawa hubungan mereka berdua ke puncak cinta iaitu ke jinjang pelamin. Tidak kurang juga yang mahu berhenti atau mengelak …

Kahwin Muda: Madu Atau Hempedu? Read More »

Berapakah Keuntungan Seorang Jurugambar Perkahwinan?

Pernah tak kamu terfikir berapakah keuntungan seorang jurugambar perkahwinan? Pernahkah kamu terfikir apakah mereka benar-benar mengaut keuntungan hasil dari gambar-gambar yang mereka ambil? Berbaloikah dengan apa yang kamu bayar terhadap jurugambar yang kamu pilih untuk perkahwinan kamu? Jom kita tgk apakah benar jurugambar ini benar-benar mengenakan harga yang mahal atau tidak. Saya mmg sgt pandai …

Berapakah Keuntungan Seorang Jurugambar Perkahwinan? Read More »

Kahwin Muda: 8 Tips Bagaimana Untuk Yakinkan Keluarga Anda Dan Si Dia

Ramai berhasrat untuk berkahwin di usia muda tapi tidak cukup berani untuk menyatakan hasrat mereka ini terhadap keluarga masing-masing kerana niat murni mereka ini ditentang. Apa yang anda tidak tahu ialah sebenarnya keluarga anda bukanlah hendak menghalang anda daripada berkahwin bahkan mereka galakkan anda berkahwin. Tapi kadang-kadang apa yang menghalang mereka daripada memberi ‘kelulusan’ untuk …

Kahwin Muda: 8 Tips Bagaimana Untuk Yakinkan Keluarga Anda Dan Si Dia Read More »

10 Sebab Mengapa Anda Perlu Kahwin Muda!

‘Kahwin muda‘, 1 topik yang sudah menjadi klise kepada mana-mana si teruna dan dara. Dahulunya method ini adalah perkara biasa kepada datuk atau nenek kita. Tapi zaman globalisasi ini, berapa ramai yang berani menyahut seruan ini? Mengapa harus takut dan ditangguh-tangguh niat murni anda? Jika dipertimbangkan hal ini, kahwin awal memang banyak manfaat dan kebaikannya …

10 Sebab Mengapa Anda Perlu Kahwin Muda! Read More »

Scroll to Top