godalelaki

Untuk Wanita: 20 Tips Membuatkan Lelaki Jatuh Cinta Kepada Anda

Lelaki adalah makhluk yang sangat simple tapi penuh dengan ego. Ramai wanita beranggapan lelaki hanya menitik beratkan paras rupa wanita. Sebenarnya ia adalah salah! Kecantikan bukanlah faktor yang membuatkan lelaki itu jatuh cinta pada seseorang wanita.

Untuk pengetahuan anda, jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tidak semestinya cantik. Cukup dengan budi bahasa dan kesopanan yang tinggi. Kecantikan hanyalah satu bonus bagi lelaki. Malah lelaki boleh menyukai wanita yang mempunyai banyak persamaan dengannya sama ada daripada segi pemikiran atau minat kerana banyak yang boleh dibualkan atau dikongsi bersama.

Bagaimana untuk mendapatkan cinta lelaki yang anda sukai?

Cara untuk wanita mendapatkan perhatian lelaki atau dengan kata yang lebih mudah mengorat lelaki ini adalah berbeza berbanding cara lelaki mendapatkan perhatian daripada wanita kerana lelaki ini kadang-kadang lambat perasan akan hint yang wanita berikan. Al-maklumlah lelaki kan :D

So, anda boleh jadikan 20 tips dibawah ini sebagai salah satu cara anda untuk mengorat si dia :)

 

#1 Jangan Tunjukkan Keterdesakan Anda Untuk Mendapatkan Si Dia

Macam yang dinyatakan seperti di atas, lelaki ini memiliki ego yang sangat-sangat tinggi. Dan mereka akan bertambah ego jika ada wanita yang cuba untuk menguratnya. Mereka akan berbangga dan merendah-rendahkan martabat anda dihadapan rakan-rakan beliau.

Lelaki jarang menghargai sesuatu benda yang mudah didapati. Bagi mereka, semakin sukar dan susah untuk mendapatkan sesuatu yang mereka inginkan, semakin kuat perasaan untuk mereka mendapatkan menjadikan hak milik mereka. Cubalah jadi seorang yang bersederhana :)

 

#2 Jaga Penampilan Anda

Semua orang tahu penampilan sangat penting bagi seorang wanita. Melalui penampilan anda sahaja, lelaki boleh membuat tafsiran tentang perangai dan tingkah laku anda.

Sebelum pergi kerja ataupun pergi kelas, mekap dahulu sedikit dan jangan terlalu tebal. Cukup hanya mengenakan foundation, maskara dan sedikit lipstik. Kemudian pakai cantik-cantik dan lepas tu jaga adab. Tak cantiklah kalau muka dah lawa, pakai baju lawa-lawa, sekali terpekik terlolong depan orang ramai. Nanti jatuhlah saham kan. Nak nampak gojes kenalah nampak cool.

 

#3 Tunjukkan Sikap Penyayang Terhadap Budak-Budak

Lelaki lebih mudah tertarik dengan wanita yang mempunyai sifat suka dan sayang kepada budak-budak. Bagi mereka, wanita yang penyayang kepada budak-budak sebenarnya adalah seorang bakal menjadi ibu yang baik untuk anak-anak mereka kelak.

 

#4 Berikan Si Dia Merasai Masakan Anda

makanan

Apa kata anda ambil sedikit masa memasak dan berikan kepada si dia merasai air tangan anda. Untuk pengetahuan anda, lelaki lebih suka memakan masakan si isteri apabila kahwin nanti berbanding makan di luar.

Anda boleh selidik dengan rakannya tentang makanan kegemarannya. So, dari situ, anda boleh belajar sesuatu yang baru tentang makanan kegemarannya dan juga belajar memasak resepi baru. Ataupun anda boleh memberinya merasa makanan kegemaran anda kepada si dia. Mana tahu taste anda berdua sama kan? So dari situ, anda sudah mendapat 1 point dalam hati si lelaki.

 

#5 Jangan Terlalu Mengongkong

Anda bukanlah isteri si dia. Anda masih berkawan dengan si dia. Anda mungkin akan berasa cemburu apabila melihat si dia keluar dengan perempuan lain, tapi janganlah anda melarang si dia keluar dengan perempuan lain. Mungkin mereka keluar atas urusan kerja dan bukan urusan peribadi.

Even anda dah berkahwin kelak, anda tidak boleh mengongkong si dia. Lelaki ini cepat rimas sekiranya ada wanita yang cuba mengongkong dan menghalang setiap perkara yang dia minat dan suka lakukan.

 

#6 Berikan Lirikan Mata Menawan

Wanita sememangnya dikurniakan dengan mata yang cantik. Cuma kadang-kadang si lelaki ini kurang perasan. Cuba tonjolkannya dengan memakai maskara, pembayang mata dan penggaris mata untuk menonjolkan mata yang cantik.

Dan cuba pandang kematanya setiap kali bercakap. Kata orang, dari mata terus turun ke hati kan.

 

#7 Jaga Pertuturan Anda Di Hadapan Si Dia

Walaupun si lelaki ini nampak ganas dan tough di hadapan rakan-rakanya, tetapi dalam hati mereka ada taman. Lelaki sebenarnya tidak suka wanita yang bercakap kasar dan mencarut. Bersikaplah lemah-lembut dan bersopan-santun. Barulah boleh jadi gadis melayu terakhir! :D

 

#8 Jadilah Seseorang Yang Boleh Dipercayainya

Lelaki lebih senang untuk berkongsi setiap masalah dan rahsianya kepada wanita. Sekiranya si dia menceritakan segala rahsia dan masalah yang dihadapi, itu bermakna si dia percayakan anda. Dan sebenarnya, amat susah lelaki ini berkongsi masalah dengan orang lain disebabkan ego tadi. So, jangan sia-siakan kepercayaan yang si dia berikan kepada anda.Jadilah seorang pendengar si dia untuk si dia! Lelaki akan berasa gembira jika segala rahsia yang diceritakan tadi selamat dengan anda.

 

#9 Berikan Sokongan Terhadap Minatnya

Kadang-kadang lelaki mempunyai minat yang pelik. Minat keretalah, komputerlah. Apa yang best sangat pun tak tahu kan. Tapi, janganlah anda cuba menghalang atau sesekali cuba menentang minatnya. Cubalah sesekali memberikan sokongan terhadap minat mereka.

 

#10 Hormati Orang Tua

Tidak tahu mana silapnya, sifat ketimuran ini semakin sukar dilihat di kalangan wanita muda masa kini. Adab sopan yang dimaksudkan termasuk salam dan cium tangan orang tua, tunduk ketika berjalan di hadapan tetamu, pandai membawa diri dan menang tangan di dapur tanpa disuruh. Tetapi, biarlah ‘natural’ dan bukan dibuat-buat ye :)

 

#11 Berikan Senyuman Menawan

Senyuman wanita yang manis mudah membuatkan jantung lelaki bergetar. Disebabkan sifat semulajadi wanita yang lembut, ayu dan manis, senyuman mereka sememangnya sangat menawan. Lelaki mudah jatuh hati selepas melihat senyuman wanita.

Ketika bertentangan mata, cuba anda lemparkan senyuman yang paling menawan. Mereka akan terpaku dan terkedu seketika. Hati mereka akan terasa bagaikan dipanah! Tak percaya? Cubalah!

 

#12 Tunjukkan Kebijaksanaan/Kelebihan Anda

Wanita yang bijak adalah wanita yang seksi! Kadang-kadang tidak perlu untuk anda memakai baju yang ketat-ketat sehingga mendedahkan sana-sini atau belajar tinggi-tinggi sehingga peringkat master. Bagi lelaki, wanita yang tahu tentang kerja-kerja yang dilakukannya, peka dengan isu semasa, bijak menyelesaikan masalah dan mempunyai fikiran yang matang adalah sangat-sangat menggoda.

 

#13 Goda Si Dia

matawanita

Gunakan kelebihan yang ada pada anda. Lelaki sebenarnya amat mudah cair pada wanita. Gunakan gaya bahasa badan anda dan aset anda- lirikan dan senyuman menawan anda itu untuk menarik perhatian si dia!

 

#14 Ajak Si Dia Melakukan Aktiviti Bersama

Pada masa-masa terluang, cuba ajak si dia minum bersama atau mungkin ke tempat bekerja bersama. Anda berdua dapat berkenalan dengan lebih rapat lagi. Mungkin anda dapat tahu sedikit rahsianya secara tak tersengaja. :D

 

#15 Hantar Signal Perasaan Anda Pada Lelaki Tersebut

Kadang-kadang si lelaki ini lambat perasan ataupun malu untuk mendekati wanita. Mereka pun sama sahaja macam kita; tidak mahu cinta bertepuk sebelah tangan. Tidak salah sekiranya kita sebagai wanita memberikan sedikit hint ataupun signal bahawa kita juga meminatinya.

Sebenarnya istilah perigi cari timba sudah tidak boleh dipakai pada zaman sekarang. Nisbah menunjukkan seorang lelaki bersamaan 4 orang wanita. So, kalau anda terlambat, anda akan terlepas.

 

#16 Tunjukkan Sikap ‘Slumber’ dan Rileks 

Bersikaplah seperti biasa anda bersama kawan-kawan. Jangan tunjukkan perasaan terlalu syok mahupun control cun dihadapan si dia.

 

#17 Manja Bukannya Gedik

Lelaki suka perempuan yang menunjukkan perangai manja dan bersifat keanak-anakan tapi bukan yang berlebihan. Itu namanya gedik! Euwww sana. Euww sini. Nak nampak manja tak perlulah sampai nak menangis hentak-hentak kaki ye. Biasanya perempuan akan nampak manja bila ada perkataan ‘oloooo’ ataupun ‘alaaa’. Lepas tu buat muka berkerut korang tu. Tak pun buat pipi kembung. Ala macam yang selalu anda buat tu. Mesti hancur leburlah hati si lelaki perkasa itu. Nak lagi syahdu korang cebik bibir korang. Alalala tomeinya :P

 

#18 Bersifat Lemah-lembut Dan Keperempuanan

Wanita dijadikan berbeza dengan lelaki dimana lelaki lebih kuat dan kasar. Dan wanita itu pula diciptakan untuk melengkapkan si lelaki dengan lemah-lembutnya, keayuannya dan keperempuanannya. Ianya seperti konsep ying-yang atau api-air yang mana kedua-duanya bersifat berlawanan tapi memerlukan antara satu sama lain.

 

#19 Berpegang Pada Agama

Walaupun menjadi tugas lelaki dalam menjadi pemimpin dan pembimbing dalam keluarga nanti, wanita juga hendaklah mempersiapkan diri mereka dengan ilmu agama.

Wanita yang berpegang pada agama akan menjaga batas-batas dalam setiap perlakuannya. Apabila berkahwin nanti, si lelaki akan berasa yakin untuk meninggalkan wanitanya dirumah (atas tuntutan kerja atau lain-lain) kerana mereka tahu pegangan agama akan menjaga wanita ini.

 

#20 Jadilah Diri Anda Sendiri

Akhir sekali, jadilah diri sendiri. Tidak perlu untuk meniru mana-mana artis mahupun kawan anda disekeliling.  Kalau semua orang berperangai sama, mana nak nampak keistimewaan diri tu kan? Yakinlah dengan diri sendiri.

Contohnya ramai wanita sebenarnya tidak perasan yang dalam diri mereka tu ada sifat blur-blur. Apabila berlelaki cakap mesti anda akan blur. Blur tu lah yang menampakkan anda sweeeeet sangat! Tapi jangan terlebih blur. Jadi, just be yourself ok :)

* * * * * * * * * * * *

Jikalau anda benar-benar sudah sukakan si dia, pergilah berjumpa dan luahkan isi hati anda. Lambat-laun anda sendiri akan tersiksa apabila memendam perasaan itu di dalam hati. Jikalau si dia menolak, terimalah dengan hati terbuka. Sesungguhnya dia bukanlah jodoh anda :)

p/s: Lelaki nampak saja gagah perkasa tapi biasanya merekalah yang paling lemah dalam bercinta dan mereka sebenarnya mudah tergoda bila melihat wanita :P

Gambar: Itamar5360

Google Eat this!

  • cara menggoda lelaki
  • lelaki ego
  • cara menarik perhatian lelaki
  • http://zoncinta com/tips-menggoda-lelaki/
  • lelaki ego jatuh cinta
  • cara menggoda suami
  • cara mengoda lelaki
  • cara goda lelaki
  • cara menarik perhatian lelaki yang kita sukai
  • cinta lelaki ego

Leave a Comment

{ 17 comments… read them below or add one }

alia ali ahmad 22 October 2013 at 11:48 pm

tang senyuman menawan tu. Bila mata bertentangan cuba beri senyuman yang menawan. Lelaki akan cair . Tak percaya cubalah ! haha . Masaalahnya kalau saya pandang je. Bila dia pandang saya balik. Saya yang jadi cair dan tak tentu arah. Gelabah malu semacam. Terus tunduk diam seribu bahasa tak tahu nak buat apa. kkdang tu bila dia dapat tangkap saya curi2 tengok dia rasa malu sangat. Macam mana saya nak beri senyuman kat dia ? Memang tak lerrr.

Kalau sudi bagi la tips lagiiii :’(

Saya nak luahkan kat dia. Tolong bagi cara yang sesuai macam mana saya nak luahkan dalam keadaan terbaik ataupun senang kata saya nak merisik dan melamar dia. Saya tak nak kehilangan dia. Dia tahu perasaan saya tapi saya tak pernah luahkan.Saya jadi lemah bila berhdapan dengan dia. Huarghhh

Kalau sudi buat entry cara2 nak melamar dan keadaan terbaik untuk perempuan melamar. Macam mana saya nak uji perasaan dia pada saya. Macam mana saya nak detect dia suka saya ke tak agar nnti bila saya luahkan takde la sy kecewa kalau dia tolak saya…. tolonggg eh .. sbb semua entry di blog ni saya singgah :D

http://alia-ali-ahmad.blogspot.com/

Reply

Misz Chinta 23 October 2013 at 7:05 pm

terima kasih kerana sudi baca semua artikel kami dear..

mungkin u boleh refer balik artikel kami yang ini dear :) –> http://zoncinta.com/cara-meluahkan-sayang-pada-seorang-lelaki/

Kaum wanita seringkali menghadapi kesukaran untuk meluahkan perasaan sayang yang wujud di hati mereka untuk seorang lelaki. Muncul rasa was-was dalam diri kerana risau andainya perasaan sayang yang dirasai hanya bertepuk sebelah tangan. Namun kata orang “if u never try, u will never know”.

Dalam dilema yang you hadapi ni, first of all you kena cekalkan hati you dulu. Dalam apa jua situasi, we must always be prepared. Katakan pada hati, you hanya nak luahkan apa yang you rasa, dan apa sahaja respon darinya nanti you akan bersedia untuk menerimanya.

Mula-mula try bagi beberapa hint dulu kepada dia tentang perasaan you padanya. Pastikan hint yang you bagi tu agak direct dan dia faham. Dari situ you boleh kaji respon yang you terima. Kalau respon dia positif, maksudnya you boleh ke step yang seterusnya. Namun sekiranya respon darinya negatif, hentikan memberi hint buat seketika.

Jika you mendapat respon yang positif darinya, hentikan memberi hint dan terus meluahkan padanya seikhlas yang mungkin. Namun jangan mengharap terlalu tinggi agar dia akan membalas perasaan you 100%. Bagi dia masa untuk rasa selesa dengan perhubungan yang baru ini.
Andaikata responnya negatif setelah you memberi beberapa hint tentang rasa isi hati you terhadap dia, then you kena stop bagi hint buat seketika namun tetap kekal sebagai kawan. Belajar untuk lebih mengenali dia dan bagi dia peluang untuk lebih mengenali you.

Yang penting dalam situasi sebegini, kena ada keberanian untuk meluahkan rasa hati dan bersedia untuk menghadapi apa jua respon yang bakal diterima nanti.
p/s: Jangan terlalu ghairah menggapai dahan yang tinggi, takut-takut kalau jatuh sakitnya bukan kepalang

Reply

aten :) 24 November 2013 at 6:33 am

saye knal dye dari skulahh rendah lagi……dye mmg suke sangat kat saye…..tpi da banyak kali saye tolak cinta die….tpi skarang dye selalu contact saye membuatkan saye sangat bahagia dan mula sayangkan dia…tpi saye tak tahu macam mane nk bagitau dengan die…..boleyy olong x :)

Reply

Elie 29 November 2013 at 8:48 pm
Syera 19 December 2013 at 5:35 pm

Assalamualaikum.Saya ada sorang budak lelaki ni.Dulu,dia ni poyo je.Tak banyak cakap,duduk diam je dalam kelas.Skang,dia totally 100% change!Kami memang hanya berkawan tapi dah lame2 tu,saya dah jatuh hati pada dia.Bukan disebabkan rupa or ape,mungkin disebabkan kitorang ni asyik gadoh je,saya terus tak berani nak pandang muka dia.Saya pernah lah confess kat dia tapi dia kata dia hanya berkawan dengan saya.Tak lebih dari tu.Sejak dari tu,dia dah tak nak berbual atau gadoh dengan saye lagi.Bila dia agihkan buku saja,mesti dia pandang tempat lain sampai member saya cakap yang dia rasa nak sepak saye je bile nengok muka saye.Saya kecewa sangat bila dia buat macam tu.Saya betul2 sayangkan dia. Boleh tak kalau kite terus cuba dan mencuba untuk dapatkan dia?Kalau saya buat macam tu,adakah dia makin rimas??Saya tak nak kehilangan dia.

Reply

Misz Chinta 23 December 2013 at 6:04 am

Wasalam dear.

Orang tua-tua pernah kata, orang yang kita selalu bergaduh itulah yang akan kita suka dan menjadi pasangan kita. hehe.

Pendapat Misz slowkan dahulu @ cuba berhenti untuk mendapatkannya seketika. Berikan sedikit ruang untuk si dia bernafas. Lelaki ini kadang-kadang memang macamtu disebabkan ego dan kepoyoan mereka :D

Biarkan si dia sedar bahawa u sudah ‘mengacaunya’. Sedikit-demi sedikit perasaan rindu itu akan ‘kekacauan’ dari u akan muncul dalam benak dan hati s dia. Si dia akan cuba untuk ‘mengacau’ anda pula selepas itu.

p/s: Lelaki ni jarang bersyukur dan menghargai benda yang mudah diorang nak dapat :D

Reply

Najieha Nashrul 11 January 2014 at 12:33 pm

Ehmmm,saya memang takut nak luahkan isi haty saya nie .Boleh tak kasi tips sikit :_

Reply

Misz Chinta 13 January 2014 at 10:26 pm

takut itu perkara biasa dear..hehe

tips yg Misz boleh berikan ada 2 dear..

1) berani..maknanya disini u berdepan secara berdepan @ belakang tetapi u meluahkan direct kepada si dia.. orang kata belum cuba belum tahukan? :D

2) secara halus..berikan hint2 yang anda sukakan si dia seperti memberikan hadiah dengan kad tertulis daripada ‘secret admire’..mesti membuatkan si dia teruja hendak tahu siapakah secret admirenya tersebut..atau cuba berkenalan melalui fb/hp secara perlahan.. :)

Reply

Fizo 13 January 2014 at 12:02 am

Salam..saya pun skrg msh angau gn lelaki tu even sy dah prnh ckp kt die yg sy sgt2 suke kan die..die xmenolak saya tpi cme bgthu sy yg die cme anggap sy sbgai sorg adik sje..tpi ada jgk kwn3 sy bgthu sbnrnya die pun ske sy..tpi sy xthu btol ke x sbb die xprnh bgthu sy dr dlu smpai la skrg..kami hnya kwn tpi dlm mse yg sme sy je yg anggp lbh dr sorg kwn..kdg2 sy xsdr yg sy ni trlalu trhegeh2 kt die..trlalu tunjuk kan prsaan sy pd die…smpai ada jgk kwn2 bgthu thu sy sudah2 la menaruh hrpn cnte sy pd die tu..tpi tu la..sy mmg xleh buang cnte sy pd die…sy sgt3 cinta die…apa patut sy buat ya??..

Reply

Misz Chinta 13 January 2014 at 10:45 pm

cinta itu buta dear :)

pendapat Misz, andai kata kawan-kawan sendiri sudah memberitahu sedemikian, bermakna mungkin si dia pernah membuka topik tentang u. Kalau tak, masakan mereka tahu kan? hehe

U boleh mencuba trik ini dear. Cuba mesej dengan si dia (andainya u anda no si dia) seminggu sekali ataupun sebulan sekali sebagai tanda u masih sukakan si dia dan hilangkan diri secara tiba-tiba. Lama-kelamaan si dia akan terdetik sesuatu kenapa u sudah tidak bertanyakan khabarnya lagi.

Perasaan boleh berubah dear. Selalulah berdoa agar dipertemukan jodoh dan dibukakan hati si dia untuk menerima anda. :)

p/s: janganlah menaruh harapan yang tinggi kepada cinta dear. Kelak nanti boleh merana :)

Reply

cindy 25 January 2014 at 6:47 pm

saya mau curhat nih

udah lama cowo itu saya kenal tetapi saya nga tau perasaanya kepada saya karena saya berlaku anak anak di hadapan ya merut aku lah tetapi pas aku baca 20 tips aku ingin mencobainya apakah cowo itu bisa jatuh cinta sama saya atau gimana tetapi aku bingung kata teman aku kalau dia sudah ada yang dia suka tetapi yang dia suka itu tlah punya pasangan dan pasanganya itu sudah punyas pacar temanya sendiri

Reply

chubby 2 February 2014 at 2:11 pm

saya nk tanya pendapat..
saya ada sukakan kwan saya. kami kenal dari belajar alquran,kami satu kg..tpi sekolah lain2.. now dia still study,,dia jenis study hard sya tau sangat..umur kami sama23 tahun dia baik dengan sya,,tahun lepas saya bgtau sya suka dia..dia just ckap x semua benda kita nak kita dpat,,sya pham,terima degan semua yg dia ckap.dia kata klau couple takut gaduh nnti masam muka.. tak mau gaduh2 kmi dah satu kg.. sya ckap ok sya just nk bgtau ja rasa hati sya.. saya ingat lepas tu dia xnak contact lagi sya,tp silap dia still contact sya.. kmi kwan mcm biasa..sya penah keja dgn mak dia,mak dia ckap,mak dia nk ambik sya jadi menantu. mak dia penah bgtau dia nk jodoh kmi,dia just bgtau mak dia “dia mau ka kat abg?”..sedangkan sya dah bgtau sya suka dia.. kami jarnag jumpa,selepas khatam alquran sama2 rasanya kmi baru jumpa dn sembang hnya 2 kali..selebihnya phone ja..minggu lepas kmi keluaq sekali dia datang ambik kat rumah, semua tekejut sebab kmi semua tau dia xpnah naik moto dgn pmpuan tup2 dia datang ambik sya..sya ingat dia main2 ja. family kami tau kami keluaq sekali.. sya terkilan dia ckap time keluaq hari tu result sem lepas dia tequk dan sya tahu masa dia exam la sya ckap sya suka dia. yang jaadi masalah sekarang ni, dia mcm buat tak peduli apa sya rasa. dia xpenah ckap apa2 pasal soal hati,, tp bila sya xmesej dia kata sya yang lupa dia,sedangkan dia yang xpnah peduli pasal hati sya.. dia slalu ckap sya ada pakwe lain,takkan la dia tak tahu sya ni suka dia.. tp sya tau,sya x lyak untuk dia, dia study tinggi,sya diploma ja.. dia hensemm,putih bak kata segak la,,sya ni xdak la rupa sangat.. jauh panggang dari api..so apa yang perlu sya buat dah hmpir 10 bulan sya ckap sya suka, dia tetap mcm tu..

Reply

Misz Chinta 20 February 2014 at 4:29 am

Ketahuilah bahawa lelaki ini mempunyai ego yang sangat tinggi. Dan mereka jarang menunjukkan perasaan sebenar mereka.

Dari apa yang Misz fahami, si dia mungkin tidak mahu komitmen dalam bercinta dan ingin membiarkan smasa menentukan kesemuanya. Tapi dalam hatinya, si dia tetap memikirkan diri anda walaupun anda berada jauh dari matanya. Tambahan pula dengan ego si lelaki, mungkin sebab itu si dia tidak berani mengatakan bahawa si dia juga sukakan anda.

Reply

sue 3 June 2014 at 10:24 pm

Salam sis .
Ade sorang laki ni , die minat kat saye n in other words mmg die syg saye . But at that time saye keliru samada suke die ataupun x . Die layan saye sgt baik dan kami selalu meluangkan masa bersama .

Masa berlalu baru saye sedar sya sayangkan die and saye mule berterus terang . Die cakap semuanya dah terlambat dan die x kan trime saya lagi . N die letakkan syarat kalau sy nak kawan dgn die jangan ade perasaan lebih dr seorang kawan . Macam mane ye sis ? Die ckp die berjaya jatuhkan ego saya .

Buntu ;(

Reply

Isya Shira 8 June 2014 at 4:34 pm

Sy rse sdih sbb ble kuar je,sy xmmpu mnarik prhtian llki,even sy da brkli-kli mnukr gya pnmpiln ttp sme je..mgkin disbbkn bntk bdn sy yg agx chubby..tp klo sy snap pic mke je nmpk cm kurus tp sbnrnye x..tu sbb s x upload pic ootd sy kt fb,just mke je..so,lm fb sy ad cpl ngn bdx ni,dy mmg hnsem..tp,ble dy kte nk jmpe sy,sy jd glabah..hmm..ap yg ptot sy bwat??tlg sy

Reply

hida 27 June 2014 at 12:15 pm

asalam…sy pernah suka pada seorang lelaki di tempat sy bekerja, selama setahun sy hanya pendam perasaan suka pada dia, suatu hari sy beranikan diri u approach dia hanya sebagai kwn pada permulaan, tp si lelaki memberi harapan dengan ajk sy menjadi gf dia, sy amat teruja, mula2 nya sy menolak kerana lebih baik kenal2 dulu, tp dia still tanya sy u jd gf dia…..dia adalah cinta pertama sy, after a few month dia berubah…rupa2 nya dia suka pada perempuan lain…sy pun xpaham motif sebenar dia knape dia permainkan perasaan sy….yg terbaru plak skang nie, gf baru dia sudah kerja sama tempat dgn sy…sy amat BENCI dia, sanggup si lelaki tue langsung xpikirkan perasaan sy, sy skang mengelak dr berjumpa , bercakap atau terserempak dengan meraka…..sy dah xkesah apa yg dia nak wat lepas nie….boley x bg tips kat sy untuk menjadi wanita yg tabah dan sy nak lelaki zaman skang nie jangan nak ambil mudah terhadap wanita….huhuhuhuhhuuhuu

Reply

Eyna 11 July 2014 at 7:16 am

Hello . Sye ad minat kt seseorng lelaki, slme nih sye tak penah pndng laki, lgiun sye nih kasar,gile-ii. smpailah sye terpndng die stu hari tuh, die lain sgt. Ta tahu lah kenape, sye boleh minat kt die. Sye slalu curi-ii pndng die, sye un ad prsan die mcm ad tgk-ii sye. Ta tahulah betul ke tak. Masalahnye, bru-ii ni kwan rapat die luahkn prsaan kt sye! Macam mne?

Reply

Previous post:

Next post: