Luahan Cinta Bersama Misz Chinta

Sebarang masalah dalam perhubungan dan luahan cinta bolehlah diajukan kepada Misz Chinta melalui borang dibawah @ emel kepada Misz Chinta

Perhatian!

Untuk segmen luahan cinta yang dikendalikan oleh pakar motivasi cinta iaitu Misz Chinta, pihak kami  hanya mengemaskini soal-jawab melalui entri di blog sahaja, tiada reply terus melalui emel peribadi. Oleh itu, sentiasalah berkunjung ke Zoncinta.com ataupun anda boleh dapatkan update terkini dengan menjadi Sahabat Cinta atau facebook kami 🙂

Sila gunakan bahasa yang betul dan tulis cerita mengikut susunan masalah anda. Kami banyak menerima emel yang sukar difahami dan dibaca 🙂

Jika kemungkinan contact form di atas tidak berfungsi, anda dialu-alukan menghantar emel terus kepada kami di zoncinta@gmail.com. Sedaya upaya kami akan bantu 🙂

Anda boleh membaca luahan-luahan hati yang telah diajukan dan dijawab oleh Misz Chinta disini.

Google Eat this!

  • pakar motivasi cinta
  • UTAMA SIAPA KAMI ? MISZ CHINTA ! TIPS CINTA KISAH CINTA JADI PENULIS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Hi.. Saya ade cik abang bernama A..baru berkenalan selama setahun.. Pada awalnya memangla kami ni dikatakan pasangan bahagia.. Berkongsi cerita.. Keluar dan luangkan masa bersama dengan luangkan masa bersama dengan berkongsi hobi.. Saya memang sayang dengan dia dengan sepenuh hati saya sendiri.. Dia pun begitu.. Namun saya rasa di abaikan kerana dia sekarang nie sibuk bekerja dan tidak mudah nak berbual macam dahulu.. Pada awal cinta memang indah akan tetapi kenapa dalam beberapa bulan si dia berubah? Kerana sibuk bekerja? Bila kita nak menanyakan khabar.. Susah sangat nak berborak panjang.. Dia kata sibuk.. Saya mengaku komitmen dia di dalam bekerja dan pada masa sama dia kena jalankan tanggungjawab sebagai anak sulung memandangkan ayah nya baru meninggal dunia disebabkan sakit jantung.. Adik beradik pun hanya berdua sahaja.. Tetapi dia nie memang susah nak berkongsi tentang masalahnya dengan saya dan dia cuba nak menyelesaikan dia sendiri.. Ape yang saya paham adalah disebabkan dengan stress kerja , pendamkan masalah sendiri dan tanggungjawab sebagai bos atau anak.. Baru baru nie pun dia tiba tiba memberitahu untuk putus hubungan sebab dia sendiri menyatakan takde rasa sayang dan dia tidak mahu stress bila setiap kali saya menyatakan khabar dia.. Napa lelaki jenis susah nak meluahkan isi hatinya? Kalau diberikan penjelasan ape salahnya sebab saya jenis mudah memahami.. Adakah kerana ego? Boleh tak beri pendapat kerana saya selalu ajukan soalan “kenapa?” di dalam otak saya sendiri…Saya amat menyayangi dia dan kenapa dia lakukan saya begini?

    • salam…sy ca..sy faham masalah anda..dan sy juga pernah melalui situasi begini…sy syak kemungkinan si A sudah bosan dgn anda dgn beberape sebab tertentu..sama ada anda tidak faham kerjaya die ataupon die sudah cintakan orang lain..anda bawa la berbincang dgn si A..jgn terburu2 atau menuduh..cakap la perlahan2 dg die dan dengar pengakuan die..ye..tQ

    • misz cinta,sya ade seorang lelaki nie dalam hidup saya.kiteorng xkapel sbb dlu atas alasan xnak membebankan.tpi kiteorng syang sama sayang..tpi saya pelik dengan dia..knapa kdang2 dia slalu macam nk uji saya?..macam saje nk sakitkan hati saya?..tpi layanan dia trhdap saya memang lain dari kwan prempuannye yg lain..dia kdang2 anggap saya mcam teman wanita dia tpi dia xpernah nk luahkan prasaan tu
      .ape yg patut saya buat nie?..sbb kadang2 cara dia mcam mngharap yg kami nie pasangan kapel tpi knape dia tidak prnah nk luahkan..dia buat saya bnyak brtanya2 laa misz;(

  2. As salam ZonCinta..
    saya nak luah kan sdikit perasaan saya nie..sebab sy sudah bersama dngn seorng lelaki yg saya knal sejak saya berada di tingkatan 3 dn skarng umur sy sudah mencecah 19 tahun..kmi sudah tinggal sebumbung slama 1 tahun 2 bulan 3 hari dn dia juga merupakan suami dn bpa kpda 4 org ank..hmm..sy bkan istri sah yg ke-2..di sbbkan istri nya tinggal jauh bersama 4 org anak mereka..dia mndpat kasih syg dri saya dn saya mnjaga dia seprti ksih syng seorg istri kpda suami..saya tahu..wlaupun di depan sy dia slalu ucapkn ksih syng nya..tpi kata kata nya x serupa seperti yg dibuat..sy slalu mnyimpan perasaan syak wasangka terhadap dia..dia slalu klua rumah tiap2 petang dn kadang2 tu balek hingga lewat malam..alasan dia..dia jamming la,ada urusan d tmpat kerja la,kat rumah parents dia la dn bagai alasan..tapi..bila dia ada msalah pda istrinya..dia slalu lempiaskn kemarahannya pda sy..saya sering memendam perasaan sdih dn sakit hati ini..lagipun sy xtahu apa yg harus sy lakukan..sbb perasaan cinta dn syang saya selalu mngalah dn x snggup berpisah dri dia sdngkn setiap kali dia marah pda saya,dia sering ingin putuskn hubungan ini..apa yg saya harus lakukan?

  3. Hai nama saya emma..kak..saya bingung dgn perasaan saya sendiri..seperti semua lelaki saya inginkan..setiap perempuan yang ingin mendekati lelaki yang saya kenali..saya akan jadi cemburu..tetapi ada satu lelaki yang saya rasa saya betul betul minat..dia seorang player..dia dulu selalu tegur saya..layan saya macam gg dia..tetapi tidak lama..kurang 2bln..saya pun tidak tahu apa sebab dia tidak tegur saya lagi seperti dulu..saya sedar..saya selalu jual mahal depan dia..saya tidak pernah cuba layan dia..mungkin saya malu..tetapi satu ayat yang sentiasa saya ingat yang dia pernah cakap kat saya..”emma..emma aku punya kan?”..itulah ayat yang paling saya ingat..dalam hati saya..saya berkata YA..tetapi mulut saya cakap kat dia ENTAH..setelah dia tidak layan saya baru saya terhegeh hegeh kat dia..tetapi dia suda ada yang punya..saya cuba tidak ganggu dia..tetapi gagal..saya terus post tentang dia..dia mengelak..dan bla bla bla..jadi lah masalah..kecil jak..masalah salahfaham..dari bulan April sampai skarang..kami masi belum bertegur..saya rindu dia..saya rindu cara dia layan saya..kak..tolong saya menghadapi masalah ini..terima kasih

  4. Assalamualaikum .. saya nak tanya tentang sesuatu .. jikalau lelaki itu sering pandang kita apabila kita bercakap dgn lelaki lain adakah dia cemburu atau memang dia x ambil berat tentang kita .. adakah dia tidak suka kpd kita kerana apabila saya menghantar mesej , call dia tapi dia tidak jwb sepatah pun .. then adakah saya patut luahkan perasaan kpd dian ckp dkt dia yg selama ni kita syg dia ..tq

  5. Hey…miss chinta..says ada masalah..APA yang patut says lakukan..untk tinggaLkn si dia..dulu kami sama syg..ssah snang kmi bersama…stelah 3 tahun brsama..hatI saya berubah..sya tak dpat mencintai si dia lgi…karna dia seorng yg cemburu,konkong,garang..sya slalu kna marah..sampai kmi bergaduh..lebam2 bdan sya di buatnya..saya nk tinggalkn dia..to long…

  6. salam doktor cinta sy ada masalah cinta sy dh putus dgn dy tpi sy masih syg kan dy sy dh cuba untuk move on tpi sy slalu terbayangkan dy jew..sehingga sy jd playgirl..tpi sekejap jew sy jd playgirl..kitorang putus pown sbb ank saudara sy yg suka dy

  7. Nama sya thia,,perasaan yang kuat cemburu,sensetiff bila lihat dia dengan mane2 perempuan lain. Hati rasa sakit hati. Dikirakan selalu marah dia tengking dia sbb perasaan yg terlampau sygkn dia,kerana takut kehilangan dia…mcm mne nak atasi masalah kuat cemburu? ???

  8. salamm misz chinta , saye sukekan seorang budak dalam kelas sayee .. saye dha bagytahu perasaan saye dha . lepas tuh die kate bile die “kalau aku ade mood aku terima kau ehh ?” dha 2 minggu saye tunggu jawapan die . tapi die buat taktahu jee . lepastu kawan saya sendiri suke die . saye hanya mampu pendam sahaja . saye takut kawan saye tikam saye dari belakang .. dan merampas orang yang saye sayang .. ape perlu saye buat sekarang adekah lupekan die atau usaha dapatkan die ?