Aku Ingin Mendapatkan Cintanya Kembali!

Slm misz cinta. Sy pelajar perantau yg jauh dri keluarga. Sy mmpunyai seorang kekasih yg sy kenali selama hampir 5 thn.. Namanya F, F sentiasa setia dan tak pernah jemu melayan segala kerenah sy, dia ada di dlm senang dan susah. Namun, kami berjauhan kerana sy terpaksa smbungkan pelajaran di negeri orang. Kami jarang berjumpa. Dan smasa di perantauan, sy kenal dgn seorang lelaki yang cuba mendekati sy. Lelaki ni boleh dikatakan bnyk masalah peribadi, dan dpt tahu dia boleh dikatakan samseng di kwsan rumah dia. Senang kata, dia lelaki yg bermasalah. Namun, sy brkwn dgn dia ats dasar professional kerana dia brkerja di fakulti tmpat sy menuntut. Pd awal prkenalan lgi, dia mnyatakan hasrat utk jdikan sy gfnya namun sy minta dia utk beri sy msa utk kenal satu sama lain. Setelah 4 bln, sy brstuju utk brsama dgn N krn dia kata dia betul2 sygkan sy. Sy mnyatakan hasrat utk putus dgn F ttpi dia mahu lpskan sy, dan prasaan sy pun dah pudar dgn F. Sy tak smpai hati krna F bgitu baik. Jdi sy tetap hubungi F dan bercinta dgn N. Perasaan syg sy makin hari makin kuat utk N. Tpi satu hari N dpt tahu sy masih lgi brhubung dgn F yg sy anggap sbgai ex. N marah dan seolah2 xdpt terima. N mula jauhkan diri dari sy, sy sedih. Hati sy sepenuhnya milik N. Dan dia seolah2 berputus asa dgn hubngn kita. Sy prnh tidur dgn N tpi kami xprnah trlanjur. N syak sy sdah xda dara krn sy x sudi serahkan mahkota sy utk dia. Keadaan jdi makin teruk. Dan skrng sy rsa sprti kehilangan N, dia jarang hubung dgn sy.. Apa yg ptut sy buat spaya dptkan N kembali? Sy btul2 sygkan N.
Fafar

Wassalam Cik Fafar.

Cinta memang kadangkala begini, ia pergi apabila kita memerlukannya dan datang pada masa yang kita tak mahu langsung akan kehadiran ia.

N adalah seorang lelaki biasa, dia akan terasa tercabar apabila egonya diduga oleh you.

Misz puji you sebab bertahan dengan prinsip untuk tidak mudah menyerahkan mahkota kita kepada orang yang belum jelas mencintai kita. Tapi seeloknya di peringkat perhubungan ini janganlah terburu-buru ke arah seks kerana you sepatutnya testing niat N terlebih dahulu. Cuba menyombong atau bermain tarik tali seketika, adakah dia betul-betul mahukan cinta you dan bukan hanya tubuh you semata-mata.

To be honest, Misz agak kesian akan Si F, lelaki yang terlebih dulu you kenali dan cintai. Dia tidak berdosa dan hubungan you berdua terbantu kerana jarak, sesuatu yang tidak dapat dibetulkan lagi. Misz cadangkan supaya you berterus-terang secara berdepan dengan F bahawa you tidak berdaya lagi bertahan dengan hubungan jarak jauh ini (I’m not a big fan of long-distance relationship either, okay).

Cuba you jernihkan kembali hubungan you dengan N. Mulakan lembaran baharu, sebuah perhubungan cinta antara dua insan yang tiada kehadiran insan ketiga. Terus terang dengan N yang you telah lepaskan segalanya yang dulu dan tak boleh hidup tanpa N.

Pihak kami di ZonCinta menanti follow up daripada cerita you 🙂

Artikel ini adalah luahan hati yang diterima di emel dan dijawab oleh Misz Chinta. Jika anda mempunyai masalah dalam percintaan/perhubungan jangan segan-silu untuk menghubungi  Misz Chinta disini. Misz Chinta sedia cuba mendengar luahan yang terbuku di hati anda dan membantu memberikan pendapat untuk setiap masalah anda.

Google Eat this!

  • doa supaya kekasih kembali
  • doa agar kekasih kembali mencintai kita
  • doa untuk kekasih kembali
  • doa agar kekasih kembali kepada kita
  • doa supaya kekasih kembali kepada kita
  • Doa kekasih kembali
  • doa untuk mendapatkan kekasih kembali
  • aku ingin dia kembali
  • http://zoncinta com/mencari-cinta/
  • doa ingin kekasih kembali

Leave a Comment

{ 1 comment… read it below or add one }

nurin 4 March 2015 at 12:38 am

hy misz cinta.sy nk cerita sikit pasal mslh sy ni….sy da knl dgn M hmpir 3 taun.dn dia da merisik sy..tp.dlm 3 taun tu dy bnyk abaikan sy..smpai sy sndiri.da tawar hty dgn dy…dy jrg msj n kol sy ..sy je yg slalu msj n kol dy.tp bile org lain…xpayh org tu yg msj atw mulakan.perbualan..mesty dia yg tegur dulu.tp dgn sy..dia.xmcm tu..sy sgt2 trase hty..slme hmpir 2 taun dy brsikap mcm tu..sy akui sy syg dy..tp dry sikap yg dia tnjukkan …buat sy trse terasing dn terabai…smpailah stu masa tu..sy berjumpa dgn sorg lelaki brnama A.kisah sy dgn A ni hmpir sama…dgn sy n M…sy dgn A da lama knl dn msing2 simpan perasaan…tak tahu jodoh atau ap..kmi di pertemukan kmbali selepas bertahun xbersua muka..bile da jmpe.msing2 curhat la..dan dy sgt2 ambil brt tntg sy..mcm tu juga sy selalu brhubung dgn dy.saat sy mngis,sdih dy slalu ad utk sy smpai skrg..mcm tu juga bile dy sdih..sy ad dgn A..kmi mcm sling brgntung sesama..bukn tu sj..si A sgt2 mghrgai sy dn pmberian sy…itu mnbuat sy trsa sprti sy pntg dlm hdup.dy…mslh sy skrg..bila sy nk ptskan hbgn dgn si M,si M kata sy ni curang dan sgja nk putus kerana si A.sdgkan si A slali bg nsht dkt M tntg ubah diri…smpai skrg sy xtaw nk buat ap…bntula sy…

Reply

Previous post:

Next post:


Blog Cinta No. 1 Malaysia.

Kisah Cinta . Tips Cinta . Motivasi Cinta . Luahan Cinta