enovel

Kaki Novel: E-novel Setulus Kasih Maisara

Akhirnya, setelah ditunggu-tunggu, maka siaplah juga e-novel terbitan sulung kami dari Zoncinta.com untuk kaki-kaki novel di luar sana. E-novel ini ditulis oleh Puteri Kasih dari www.puterikasih.com.

E-novel ini adalah berbentuk PDF dan mempunyai sebanyak 32 mukasurat serta 15 bab yang menarik untuk dibaca. Pasti anda tidak akan menyesal membacanya :D

Dan apa yang menariknya adalah e-novel ini adalah PERCUMA untuk anda. So, anda bebas untuk download dan kongsikan bersama rakan-rakan anda.

enovel setulus kasih maisara

SIPNOPSIS E-NOVEL SETULUS KASIH MAISARA

Dari seorang gadis periang, Maisara menjadi seorang yang pendiam apabila dikecewakan oleh Shahrul. Keluarga Maisara nekad untuk membawa Maisara berpindah ke Kuala Lumpur untuk memulakan hidup baru. Di situ Maisara berkenalan dengan Hazli seorang anak jutawan. Seminggu sebelum mereka melayari bahtera perkawinan, Hazli terlibat dalam satu kemalangan jalan raya yang begitu tragis sekali. Mayat Hazli hilang tanpa dapat dikesan. Kini Shahrul muncul semula untuk menagih cinta Maisara. Namun Maisara bukan lagi seperi gadis yang dikenalinya dulu. Mimpi-mimpi aneh tentang Putera Hazli dan Jurai yang sering di alami Maisara mula menggangu hidupnya. Adakah cinta Sharul dan Maisara akan berputik semula? Atau mungkinkah Hazli akan muncul kembali.

[sociallocker] Klik untuk download Enovel Setulus Kasih Maisara

Ini adalah serba sedikit biografi tentang penulis e-novel ‘Setulus Kasih Maisara’:

  • Nama pena Puteri Kasih
  • Lahir di Seremban Negeri Sembilan. Merupakan seorang anak tunggal yang pernah bekerja sebagai guru tadika.
  • Menulis merupakan hobi puteri sejak kecil lagi. Malah telah lama puteri memasang niat untuk menulis sebuah novel sendiri.
  • Namun kerana kesibukkan tugas, niat itu terpaksa di ketepikan buat seketika.
  • Bermula sebagai penulis blog sejak Januari 2011 di laman blogspot dan pada bulan Mei akhirnya puteri berjaya memiliki domain sendiri iaitu http://www.puterikasih.com
  • Mula berjinak menulis e-novel sejak bulan September 2011 . E-Novel Setulus Kasih Maisara merupakan karya pertama dari Puteri.
  • Mengimpikan agar karya-karya e-novel puteri mampu dibukukan suatu hari nanti. Puteri juga berharap agar puteri dapat menghasilkan lebih banyak karya yang akan dapat memuaskan hati pembaca.

Jangan lupa untuk klik like dan share pada rakan-rakan anda yang lain :)

*  *  *  *  *  *  *

P/S: Jika anda ingin berkongsi cerpen atau kisah cinta anda untuk disiarkan di blog Zoncinta.com, anda boleh menghantarnya disini.

P/S/S: Jika anda mempunyai e-novel dan ingin kami menerbitkannya, anda dialu-alukan untuk menghubungi kami juga. [/sociallocker]

 

Google Eat this!

  • cerpen cinta romantik
  • novel download
  • kisah kisah cinta
  • cerita cinta romantik
  • download novel
  • e novel percuma
  • 1001 koleksi cerpen cinta
  • download novel melayu percuma
  • download novel percuma
  • download novel cinta

Leave a Comment

{ 24 comments… read them below or add one }

puteri kasih 6 March 2012 at 10:38 pm

wahh terharunya tengok novel puteri kat sini…nanti puteri wat entri yer…thank you sangat :)

Reply

Elie 8 March 2012 at 5:39 pm

pihak kami juga ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada puteria kasih kerana sudi memberikan kami menerbitkan e-novel ini..

dan sy memohon maaf jika terdt sebarang kekurangan dlm e-novel pertama ini..maklumlah 1st time..insyallah sy akan improve lg nnti..

p/s: kalo ade novel baru, blhla pass2 disini :D

Reply

mrs.yie 6 March 2012 at 10:41 pm

tahniah puteri :)

Reply

muazfaris 15 March 2012 at 5:37 pm

eh bleh gak saya wat ni.. hehe.. nanti submit kat sini.

Reply

Elie 16 March 2012 at 6:30 pm

oh blh2…dialu2 kan :)

Reply

Amim Blog 18 March 2012 at 1:26 am

thanks2 . . dah download :D

Reply

Elie 18 March 2012 at 10:57 am

nnti blhla bagi review ek :D

Reply

mieyas 24 March 2012 at 6:59 pm

mcm mna nk dptkn novel secara percuma

Reply

Elie 28 March 2012 at 4:19 pm

mieyas blh klik pada button ade gmbar love kat atas yg ade tulis DOWNLOAD ENOVEL SETULUS KASIH MAISARA bawah gambar tu :)

dah download nnti bgtaw la ea :)

Reply

klANA 3 April 2012 at 1:37 pm

congrats 2 puteri.. sy dulu minat gak nk jadi novelist.. tapi xkesampaian.. huhu

Reply

Amirul 9 April 2012 at 1:43 am

Aslm.Saya penulis cerpen dan puisi.Terkejut ada medium sebegini selepas penulisan2u.Walaupun tidak pernah menulis di penulisan2u saya akan sumit cerpen saya di sini. Harap Pihak Zoncinta.com dapat dipertimbangkan :D

Reply

Yaa 1 January 2013 at 12:06 am

As salam…saya juga berminat dalam penulisan cuma tiada keyakinan untuk menulis…hanya pernah submit 1 cerpen submit 1 cerpen di penulisan2u…

Reply

Rosebud 18 February 2013 at 1:25 pm

saya sedang menulis novel dan ni kali pertama mencubanya. ada saya sumbit di penulisan2u.com dan juga di blog saya akubukanhanatajima.blogspot.com.
ada kesempatan, bolehlah baca di blog dan penulisan2u.com
tajuknya: aku bukan hana tajima!
terima kasih ><

Reply

Misz Chinta 21 February 2013 at 2:12 am

wah2..menarik..kalo u nak, kami boleh publishkan sebagai enovel di blog nie..blog ramai2 baca :)

Reply

Rosebud 26 February 2013 at 4:27 pm

silakan publish sbg e-novel. terima kasih ^^

Reply

Misz Chinta 1 March 2013 at 7:43 pm

utk novel yg mane 1 ye dear? :)

Reply

Rosebud 2 March 2013 at 7:41 pm

Novel Aku bukan Hana Tajima!
dekat akubukanhanatajima.blogspot.com.
terima kasih ^^

Reply

Misz Chinta 27 March 2013 at 11:53 am

tapi bukan ke cerita u xabes lg dear? hehe

Reply

Rosebud 27 March 2013 at 2:31 pm

huhu..tak hbs lg. I thought yg belum hbs pun boleh. nanti daa hbs I’ll let u know yep. thanks.

Reply

Misz Chinta 28 March 2013 at 5:01 am

hehe boleh je dear..cumanya xboleh dijadikan ebook terus la…kalo nak, kami boleh publish 1 by 1 sehinggalah tamat dan bile dah tamat baru kami jadikan enovel utk didownload :)

Rosebud 21 February 2013 at 12:51 pm

terima kasih..boleh2. silakan publish ^^

Reply

azura 25 October 2013 at 1:26 pm

Hai…cmne nk download? Pls Let me know…tq

Reply

Misz Chinta 27 October 2013 at 12:54 pm

Just klik share @ tweet dear then akan keluar button download :)

Then klik download :)

Reply

ismail 27 December 2013 at 5:37 pm

Jngn kuar part by part. thus whole novel lg bagus…pendapat je

Reply

Previous post:

Next post:


Blog Cinta No. 1 Malaysia.

Kisah Cinta . Tips Cinta . Motivasi Cinta . Luahan Cinta