Hubungi Zoncinta.com

Jika anda berminat untuk beriklan atau advertorial, sila emelkan kami butiran lengkap di zoncinta@gmail.com

Google Eat this!

  • cara meluahkan yg kita sukakan dia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Salam sis.

    Biarlah saya ceritakan dari bagaimana hal ni terjadi. Saya sudah in relationship hampir setahun lebih dgn R. Tapi saya notice perubahan dia ketika hubungan kami masuk 9bulan. Tapi saya abaikan kerana saya pikir mungkin dia sudah agak selesa sebab tu tak sms sekerap dulu, kalau sms pun tak mesra mcm dulu. Mungkin ini cuba ‘a phase in relationship’, saya biarkan.

    Dia sudah tak nak ckp dgn saya hampir 2bulan. Dalam masa 2bulan ni, saya ada sms, ada text tapi kejap dia bls lepas tu seminggu lagi dia tak bls. Kami fight hari tu sebab dia asyik lepal ngan kwn2 sampai tengah malam, dah lah hari2. Saya pun tgh stress masa tu, pikir nak cari rumah sewa lagi, saya cuma perlukan someone to talk to, tapi dia langsung tak ambil kisah hal ehwal saya. Sampai satu hari tu saya marah dan terlepas ckp yg dia pergi lepak dgn perempuan lain, dia marah sgt2 smpai tu lah tak nak ckp dgn saya hampir 2bulan ni.

    Dia ckp dia perlukan masa untuk fikir dan dia ada kata dia tak confident mcm dlu lagi. Dan kalau saya tak dpt tnggu, saya boleh move on with my life. Cuma saya dah jumpa family dia, itu je lah yg saya pegang smpai sekarang, antara sebab kenapa saya tetap akur utk tnggu dia, smpai dia berubah hati untuk berbaik. Tapi saya sendiri jua yg sakit, saya sendiri juga tak semangat jdi nya. Dia pernah ckp dia tak dpt lupakan apa yg saya ckp kat dia, dia ckp dia tak dpt nak terima saya kalau saya dah curiga dgn kita, tapi masa tu saya mrh sgt2 sbb tu terlepas ckp mcm tu.

    Saya ada msg dia awl minggu ni lepas few weeks saya langsung tak contact, dan alhamdulilah dia respond better, cuma lepas tu saya sms dia mcm couple biasa sms, dia tak bls. Dia langsung tak bls lagi. Saya hairan lah, apa sebenarnya yg dia nak. Kalau dia dah tak nak hubungan ni, be honest. No tak, nak masa saja memanjang, saya dah penat mcm ni.

  2. Assalamualaikum kaq .. saya cuma nk tanya bahawa dlm prcintaan , perlu ke perempuan dahulu yang hantar msj ? Sebab sy selalu tunggu si dia menghantar msj pd sy .. Tpi dia prnh megatakn bhawa dia sorng je yg nk pd sy tpi sy tidak kerana sy xpnah care dn ingat pdnya sbb xhntr msj .. apa yg prlu sy lakukan ? Perlu ke sy hntr msj selalu pd dia ? Sy cuma takut dia sibuk jer … sebab itu xhntr msj tuh ..

  3. Dear Misz Cinta .

    Saya sudah pun bertunang 5 bulan yg lepas . Baru lagi kann. Jarak umur kami 13 tahun. Dan saya telah pun curang . Saya mengaku memang saya harey. Sepatut nya sy tinggalkan je tunang sy tu seandainya sy tak bhagia. Tapi malangnya sy tak boleh. Sbb dia lahh semangat sy. Manakala seorg lg lelaki ni stu institusi dgn sy. Sy yg admire dia. Sy yg husha dia. Pd awal nya sy just nak bkawan jr or abg agkat ke. Tp smakin lame dia jatuh cinta pd sy. Dan dia tak tahu pun sy dah bertunang. Layanan dia dan tunang sy sgt jauh lah beza nya.

    Time whatsapp sy lebih gemar melayan kekasih gelap sy ni heheeheh berbanding tunang sy yg membosankan tu. But honestly sy tak nak pun curang pd dia. Tapi dia yg mmbuatkan sy curang . Sy dah cuba jd tunang yg baik. Manje and romantik konon yaa. Tapi dia layan tak layan je.

    And time date pula sy akan rse bsalah pd dua dua lelaki ni. Sy tak tahu apa yg prlu sy buat skg. Seandai nyaa sy tinggalkan tunang sy. Ia adalah stu ksilapan bsar. Tapi klau sy ptuskan hbungan sy gn kksih glap ni. Sy kurg ceria . Dan sy akn mnyakitkan prsaan dia . Sy kecewa dgn diri sy skg ni 🙁

  4. Assalamualaikum boleh sya dptkan no telefon saya nk wassap nk mnta pendapat. Sbb ni isu kawan saya iaitu awek saya juga la yg tiba2 bertunang kehendak keluarga. Sya redha dgn apa yg jadi tp sya kesian sgt2 sbb dia mcm tersepit antara maka dan bapak sbb org tunya dh bercerai. Klau boleh sya mnta no wassap untuk sya buatkn rujukan kpda kwn saya ni. Sbb sya nk cerita tu pon sya tktau sngat

  5. Dear ms cinta,

    Okay let me start my story. Saya ada seroang ex boyf yang saya dah kenal selama 2 tahun lebih & nak masuk 3 tahun. Then after that we broke up bcse of misscomunnication & i jumpa orang baru (dah declare). Okay dekat sini dah nampak i yang bersalah. I mengaku. Then after months, i perasan yg i still love my ex. And i always teringatkan dia. Bila i buat apa pun dgn my new boyf, i always teringatkan dia. And i rasa tak boleh jadi & tak adil bagi boyf i if i dengan dia but still teringatkan orang lain, still sayangkan orang lain. Then i decide untuk hold dulu relay kitorang. And i cari my ex balik untuk bincang balik pasal relay kitorang. And after that i perasan yang sebenarnya i tak boleh nak let go my new bf. Okay, sekarang ni i dah tersayang 2 orang dalam 1 masa. And i have to decide antara 2 ni. So im in delima, tak tahu mana yg i nak pilih sbb hati ni mcm tak tentu. Kejap nak yg ni, kejap nak yg ni. And i dah buat solat istikarah, but still no answer. Now i dont know how to decide. Boleh tak misz cinta tolong saya & bagi nasihat or tips or any opinion. Means, saya dlm dilema utk pilih ‘lelaki yg sayang saya sangat sangat’ baik, do what ever just to make me happy, tak pernah maki saya, tak pernah buat saya sedih lagi, tak pandai pujuk but ada effort utk pujuk (new boyf) or ‘lelaki yg saya sayang sangat’ kita dah kenal dia, baran, tak suka pujuk if gaduh, suka maki maki bila gaduh, kasar, suka tengking and else but saya still sayang dkt dia. Please help me to choose.

    Sincerely,
    Perempuan yg dalam kebingungan