Luahan Cinta: Cinta Lepas & Cinta Sekarang

Post image for Luahan Cinta: Cinta Lepas & Cinta Sekarang

Artikel ini adalah luahan hati yang diterima di emel kami dan dijawab oleh Misz Chinta. Jika anda mempunyai masalah dalam percintaan/perhubungan jangan segan-silu untuk menghubungi Misz Chinta disini. Misz Chinta sedia cuba mendengar luahan yang terbuku di hati anda dan membantu memberikan pendapat untuk setiap masalah anda 🙂

Salam, sy keliru dgn kekasih sy R. Dia kata dia mencintai sy sepenuh hati. sy percaya. namun bekas kekasih (A) dia masih lg mencintai dia dn pernah warning sy melaui mesej FB & sy warning dia balik. Sy mintak penjelasan dr R. R kata A mmg mcm tu. dia tak dpt terima yg mereka dh berpisah. R mintak sy jgn contact A lg dlm apa cara sekalipun. Gmbar A ada dlm album R di FB. Sy mintak R delete sbb gmbar tu jd punca yg A rasa R still in love with A. But R refused…dia mintak izin untuk unfriend sy di FB sementara…katanyer la~~dia x mempercayai sy ker? sy x pernah sekali pun melenting / marah dia..sy just nk penjelasan je..past few days sy terjumpa blog A, A post gmbar dia dgn R and tulis ayat2 cinta..paling buat kan hati sy sakit, sy nmpak gmbar R memegang kertas “sy love A” A love sy tak?…gmbar tu for sure few month sblm kami bersama…sy keliru kalau2 sy merupakan org ketiga dlm perhubungan mereka…tapi bg sy..yg lepas biarlah lepas…tp perkara yg dibuat oleh A yg sy ibaratkan syok sendiri sbb tak dpt terima kenyataan boleh harm relationship sy dgn R…
minta pndangan please…sy teramat sedih dn rasa sngt bersalah, tp still sy sayangkan R…R juga kata kpd sy jgn fikir bnyak…dia takut sy berubah…
Ming

Wassalam Ming,

Bercinta dan berpisah merupakan resam dalam sesebuah perhubungan.Sedikit sebanyak memori percintaan dulu masih lagi tersisa dalam hati.

R mungkin masih ragu-ragu untuk berlalu daripada cinta lamanya. Ada kemungkinan dia masih sayangkan cik A ataupun dia belum cukup bersedia dan kuat untuk menggantikan cintanya.

Kehadiran you dalam hidup R adalah terlalu awal. Berdasarkan kajian I, individu yang baru putus mesti menjalani ‘cooling period’ sekurang-kurangnya 6 bulan atau lebih. Cooling period ini di mana seseorang itu menjalani hidup single tanpa mempunyai hubungan perasaan dengan mana-mana perempuan. Waktu ini adalah crucial bagi sesiapa pun, dalam kondisi yang vulnerable beginilah pelbagai perasaan datang menerpa; sedih, sunyi, ingin waktu berputar kembali, mahu cari pengganti dan lain-lain lagi.

Cuba you fikir kembali, adakah kehadiran you dalam hidup R hanya untuk penemannya seketika di kala dia dalam proses clash, atau cinta yang benar-benar utuh dan kekal? Hanya you dan R yang mampu menjawabnya…

Gambar: Xanetia

Leave a Comment

{ 0 comments… add one now }

Previous post:

Next post:


Blog Cinta No. 1 Malaysia.

Kisah Cinta . Tips Cinta . Motivasi Cinta . Luahan Cinta